Geld inzamelen voor stichting Beat Batten.

Op 1 januari 2018 bedachten we een goed voornemen voor het komende jaar. De gedachte was om de Kustmarathon in Zeeland te wandelen met vrienden. Later ontstond het idee om aan dit sportieve evenement een geldinzamelingsactie te verbinden. Omdat onze zoon enkele jaren geleden overleden is aan de gevolgen van de ziekte van Batten (NCL 1) was voor ons snel duidelijk aan welke stichting wij de opbrengst wilden doneren.

Zo gezegd, zo gedaan! Aan het einde van de zomer hebben we geld bij elkaar getennist tijdens de jaarlijkse mannendag bij tennisvereniging Lewedorp. De zon heeft de hele dag geschenen, ideaal tennisweer dus!kustmarathon 3

Enkele weken later werd er geld ingezameld tijdens een wandel- en hardloop evenement genaamd “de Kraaieloop” die mede georganiseerd werd door de Lewedorpse carnavalsvereniging. Die dag kwam de regen met bakken uit de hemel maar koud was het niet en gelukkig druppelde naast de regen ook het geld ook binnen!

In de tussen tijd gaat de actie door en wordt er vrolijk op los gezongen door de dames tijdens een “suffe-tutten” sing a long met een opbrengst om vrolijk van te worden.

kustmarathon 2

Tijdens het eerste weekend van oktober vindt in Zeeland het marathonweekend plaats. Rob is met zijn fietsvrienden uit Lewedorp van Zoutelande naar Burg-Haamstede (45 km) gefietst over strand en duinen. Een super zware tocht dit jaar omdat bijna het hele stuk afgelegd moest worden over los zand door de hoge waterstand. Na deze dappere onderneming op zaterdag stonden de mannen op zondagochtend om 8.00 uur fris aan de start van de wandelmarathon om 42 km af te leggen van Burg-Haamstede naar de finish in Zoutelande. In het bijzijn van meerdere wandelaars uit Lewedorp vertrokken Ron, Corné en Rob aan hun wandel uitdaging. Ze werden onderweg gesteund door duizenden mensen langs de kant, fanfares die vrolijke muziek spelen en natuurlijk de dames van de catering langs de route met krachtvoer.

We hebben met onze actie veel naamsbekendheid kunnen realiseren door het dragen van de shirts met logo voor stichting Beat Batten en door interviews tijdens het wandelen bij radio en tv/omroep Zeeland.

Dit alles heeft een geweldig bedrag van € 3079 opgeleverd!

Grote dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen om deze slopende ziekte te helpen verslaan.

Rob, Irene & vrienden uit Lewedorp

kustmarathon 1