Mijn naam is Maaike Den Hollander, en ik ben moeder van Roel (10), een vrolijk mannetje met de ziekte van Batten. Op 11 oktober heb ik daarom de 10 km van de Eindhovense Marathon bedwongen. Het was een prachtige dag op zondag 11 oktober 2015. Eindhoven lag in het zonnetje en het was fris, perfect loop weer. Daarbij komt dat ik in Eindhoven heb gestudeerd en gewoond, dus maakte dit het ook leuk om dáár mee te doen.

Via Just Giving konden mensen me sponsoren voor Stichting Beat Batten! Dank voor alle reacties en donaties, mijn streefbedrag van € 500 is ruim overschreden en ik heb € 560 opgehaald voor Beat Batten, heel erg bedankt allemaal! Ook mijn broer Joost heeft gesponsord meegelopen, de halve marathon (21km!), en hij heeft € 227 opgehaald!

Naast het lopen kreeg BeatBatten! ook aandacht bij Omroep Brabant. Ik mocht hier voorafgaand aan mijn start van de 10 km aan tafel plaatsnemen voor uitleg over de stofwisselingsziekte Batten, Stichting BeatBatten!, de nood om kinderen met Batten kwaliteit van leven te kunnen geven, de fondsen die nodig zijn voor de medicijn en behandel onderzoeken en om te vertellen over onze zoon Roel, die Batten heeft.  Tevens mocht ik de campagne aankondigen welke op 12 oktober van start is gegaan. Erg spannend, maar een mooi interview!

Ook na de loop werd ik geïnterviewd op de finish, over mijn ervaring, prestatie op deze dag en uiteraard om nog een keer te vertellen waarom ik dit allemaal doe. Hierbij wil ik Omroep Brabant dan ook bedanken voor de aandacht die gaven!

 Ik hoop dat veel mensen dit gehoord en/of gezien hebben en het als een uitdaging gaan zien om iets te doen voor het leven van Batten kinderen en de stichting BeatBatten! Er zijn veel mogelijkheden voor het inzamelen van geld. En dit is iets wat ik niet alleen kan.

Bij deze wil ik dan ook graag mensen vragen om voor Beat Batten! een actie te starten of bijvoorbeeld deel te nemen aan de Zevenheuvelenloop. Deze is op 15 november in Nijmegen, en ook dit word voor mij de eerste keer, maar ik ga ervoor! Kaarten zijn nog beschikbaar, meld je actie aan op stopdeziektevanbatten.nl.