Oktober 2015 – Zondag 11 oktober was het dan zover, het eerste golftoernooi van Beat Batten! Het toernooi had de naam Beat the BN-er waarbij spelers in een flight speelden met en tegen verschillende prominenten zoals oa Sander Foppele, Ernst Daniel Smid, Diederik Jekel, Frank de Grave, Lisette Hordijk, Frederik de Groot, Karel van der Graaf, Maarten Wansink, Henk Warnas, Nico van Zoggel en vele anderen.

Het was een prachtige dag. Hoewel wat frisjes, was het een zonovergoten dag op een van de mooiste van banen van Nederland, Golfbaan het Rijk van Nunspeet. Beat Batten was daar ook met een stand waar de ANWB Golf-leden oa beba’s konden kopen. ANWB Golf had een flinke mand ballen ter beschikking gesteld, waar mensen 3 ballen voor een kleine vergoeding konden afslaan naar eilandje in de vijver. Erg moeilijk, maar tegelijk ook erg leuk! Na een lunch, ter beschikking gesteld door het Rijk van Nunspeet, en een korte toespraak van Beat Batten voorzitter Ronald Jansen, ging de groep de baan op. Vlak voordat het donker werd was iedereen binnen, na een fantastische ronde. ANWB Golf directeur Igor Hoyng berekende de scores en deelde de prijzen uit.

We kijken terug op een zeer geslaagde middag, met veel speelplezier en gezelligheid. Maar ook met mooie, hartverwarmende reacties op de toch serieuze aanleiding voor dit toernooi. In totaal is er die middag voor meer dan 1.000 euro bij elkaar gespeeld en komen er mooi vervolgacties uit voort! We danken de initiatiefnemers Chris van de Vooren, Igor Hyong en Erik de Zwart die het uiteindelijk in gang hebben gezet en mede georganiseerd hebben. Ook gaat onze dank uit naar het Rijk van Nunspeet, Harro Henrikx en Hans Blaauw, die ons volop gesteund hebben om het georganiseerd te krijgen. Ook Bianca en Henri van de stichting die de hele dag hebben meegeholpen, erg fijn! En tot slot natuurlijk danken we alle prominenten en (sponsor)spelers, we hopen dat we elkaar volgend jaar weer zullen treffen!