BeatBattenRob Appels loopt dit jaar wederom de Damloop voor Beat Batten, wat een topper! Lees hier zijn verhaal:

“Ik ben in contact gekomen met Beat Batten via een vriendin. Ik kende de organisatie nog niet maar heb mij in de ziekte en organisatie verdiept. De ernst van deze kinderziekte, jullie inzet, initiatieven (events) en grote enthousiasme hebben grote indruk op mij gemaakt en doen besluiten mij in te zetten voor jullie organisatie tijdens sportevenementen. Ik heb zelf kinderen en verder sport ik veel. Sporten met een doel voor ogen is heel leuk!

Ik werd erop geattendeerd dat het zinvol is om mij sterk te maken voor een relatief kleiner ‘goed doel’ omdat het al moeilijk genoeg is voor jullie om het hoofd boven water te houden. Er is veel concurrentie zal ik maar zeggen. De aandacht gaat veelal uit naar de grotere organisaties.
Ik had daar nog nooit zo naar gekeken eerlijk gezegd. Zo zie je maar hoe belangrijk het is als iemand maatschappelijk betrokken is en graag haar/zijn enthousiasme deelt. Alles valt en staat met communicatie en betrokkenheid! Iedereen sport al voor een grotere organisatie. Dat werd mij vorig jaar bij de Dam tot Damloop wel duidelijk waar wij met 4 mensen (onder)vertegenwoordigd waren t.o.v.
tientallen (misschien wel honderden) van ander organisaties. Deze tendens tref ik ook in de media aan. Dat wil niet zeggen dat ik niet aan dit soort organisaties doneer of er zelfs lid van ben. Ik ben wel van mening inmiddels dat het beter is te kiezen voor één of een beperkt aantal organisaties. Dan is er meer focus en betrokkenheid.

Ik probeer mensen in mijn omgeving te prikkelen en dat gaat best goed. Zowel op het werk als privé. Netwerken, óók internationaal, is daarbij belangrijk net als de inzet van de sociale media merk ik. Veel en vooral stelselmatig ‘roepen’ doet wonderen. Crowdfunding via JustGiving werkt ook erg goed maar het is
daarbij wel belangrijk dit ook regelmatig te communiceren en grenzen te verleggen. Ik ga mij inzetten om volgend jaar onze jaarlijkse wieler-challenge in het teken te zetten van Beat Batten en aan fondsenwerving te doen.Wij rijden elk jaar 5 dagen Tour-en Giro etappes.”